1

Lego mindstorms

LEGO® MINDSTORMS® EV3 е практическо, междукултурно STEM решение, което ангажира учениците, като предоставя ресурси за проектиране, изграждане и програмиране на техните творения, като същевременно им помага да развият основни умения като креативност, критично мислене и сътрудничество. Основеният комплект поддържа двама ученици и се предлага с ръководство за започване на работа, видео уроци и планове за уроци, съобразени със стандартите. За преподавателите е включена програма за електронно обучение.

Системата включва EV3 Intelligent Brick, компактен и мощен програмируем компютър, който дава възможност за управление на двигатели и събиране на обратна връзка от сензори, използвайки интуитивното, иконично програмиране и софтуер за регистриране на данни, който се доставя с комплекта. Комплектът се доставя в здрав контейнер за съхранение със сортираща табла, три серво мотора, пет сензора (Gyro, Ultrasonic, Color и 2x Touch), презареждаща се DC3 батерия (със зареждащ кабел) и свързващи кабели. Инструкциите за строителство и други ресурси могат да бъдат изтеглени от страницата за ресурси и поддръжка на EV3 (отпечатаното ръководство вече не е достъпно).

Елементи:

Включва 541 елемента, които могат да се използват за преподаване на науки, технологии, инженерство, математика и компютърни науки.

Учебна програма:

LEGO MINDSTORMS Education EV3 Core Set се предлага с пакет от учебни програми и включва 48 урока, за да помогнете на вас и вашите ученици и да научите основите на LEGO MINDSTORMS Education EV3. 48-те ръководства са създадени, за да помогнат на преподавателите и студентите да усвоят основни и усъвършенствани програми, както и хардуерни функции и функции за записване на данни.  

Софтуер и приложения:

Лесните за научаване и използване софтуер EV3 и приложението за програмиране EV3, са оптимизирани за използване в класната стая. Програмирането се извършва чрез плъзгане и пускане на икони в ред за формиране на команди, позволяващи на учениците да изграждат прости програми и след това лесно и интуитивно да надграждат уменията си, докато не разработят сложни алгоритми. Функцията за регистриране на данни в софтуера EV3 е мощен научен инструмент за провеждане на експерименти. Лесно е да прогнозирате, събирате, разглеждате, анализирате и манипулирате данните от сензорите и да виждате данните в интерактивни графики. Софтуерът е базиран на LabVIEW, водещ в индустрията графичен език за програмиране и оптимизиран за използване в класната стая.

Софтуерът LEGO MINDSTORMS EV3 позволява на вашите ученици:

  • Програмиране на роботи и други творения;
  • Документиране и проследяване напредъка, с помощта на инструмента за документация;
  • Създаване и редактиране на съдържание;
  • Достъп до уроците за роботи;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *