1

Arduino Роботика

Arduino контролерите са много популярни за изграждане на собствени робо-проекти. Те са достъпни и достатъчно надеждни, за да вършат работата си коректно, независимо дали са програмирани като робот за забавление или робот, изпълняващ конкретна функция. Освен това, Arduino предоставя възможност на потребителите да споделят направените от тях проекти в техния сайт:
https://create.arduino.cc/projecthub/projects/tags/robot , където можете да намерите повече от 150 робо-проекта, с прилежащия към тях програмен код, което ви дава възможност за по-доброто му разбиране и начина му на работа.

Първи стъпки с продуктите на Arduino

Софтуерът Arduino (IDE) ви позволява да пишете програми и да ги качвате във вашия контролер. В страницата на софтуера Arduino ще намерите две опции:

1. Ако имате надеждна интернет връзка, можете да използвате онлайн IDE (Arduino Web Editor). Това ще ви позволи да запазите скиците си в облака, като ще ги имате на разположение от всяко устройство. Винаги ще имате най-актуалната версия на IDE, без да е необходимо да инсталирате актуализации или генерирани от общността библиотеки.

2. Ако предпочитате да работите офлайн, можете да използвате последната версия на IDE на работния плот.

Какво мога да направя с контролер Arduino ?

Ако не сте сигурни какъв може да бъде първият ви проект, можете да опитате Arduino Starter Kit, който ще ви насочва по първите ви стъпки в света на интерактивните и сензорни обекти. Ако търсите вдъхновение, можете да намерите голямо разнообразие от ръководства на Arduino Project Hub.

Един коментар на “Arduino Роботика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *