1

12 от най-иновативните теми за WordPress

Здравейте, уеб нинджи!

В тази тема ще разгледаме най-популярните теми за WordPress, тъй като, като дизайнери, за нас е важно да сме в крак с тенденциите. Поради тази причина решихме да направим тази публикация и да дадем нашето мнение по някои въпроси.

А ако се чудите защо са 12, а не 10 или 15, просто така, за да бъдем различни! 🙂


Airi

Airi е нова тема на WordPress, която се отличава с красив, просторен дизайн, с много бяло пространство и чиста типография, което улеснява читателите да се съсредоточат върху съдържанието. Областта на Header-a  има изображение на банер с пълна ширина, което е идеално за споделяне на фирмената ви линия или мисия заедно с призив за действие, който да подканва посетителите да се свържат с вас или да попълнят формуляр за запитване. След това ще забележите, че има кратък раздел, който ви позволява да споделите кратка история на компанията и област, в която можете да представите вашите услуги, както и препоръки от ваши клиенти.


Sydney

Темата в Sydney е предназначена за компании и фрийлансъри, които искат да представят силно онлайн присъствие. Опциите за персонализиране са доста обширни: с опции за Google Fonts, качване на лого и други. Плъзгачът на цял екран работи добре за тези, които искат да покажат големи изображения или рекламни банери, докато пъленият контрол на цветовете предлага най-добрата среда за брандиране. Леката навигация помага на хората да се движат лесно през вашия сайт, а блоковете на началната страница действат като интерфейс за плъзгане и пускане за професионално проектиране.


Neve

Ако търсите модерна и бърза тема, която да работи с любимия ви създател на страници, не търсете повече. Темата Neve е съвместима, не само с плъгини за създаване на страници като Origin Site, Divi, Elementor и Brizzy, но и с Gutenberg. Що се отнася до дизайна, темата се отличава с изчистен дизайн, благодарение на който съдържанието ви се откроява, така че е идеално за малки фирми, фрийлансъри и агенции, които искат да подобрят процента на реализация. Можете да персонализирате цвета, шрифтовете и други визуални стилове и да избирате от различни възможности за фон, които включват плъзгачи, изображения, видео и други.


Talon

За безплатно решение, темата на Talon, е доста впечатляваща. Ако погледнете демонстрацията, ще забележите, че голямото заглавие заема по-голямата част от екрана. То работи като плъзгач или статично изображение, като ви дава известна гъвкавост на дизайна. Освен това, получавате меню и малко припокриващ се текст върху изображението на Header-a. Както бутоните, така и иконите изобилстват от теми на Talon, премахвайки необходимостта да търсите своя собствена. Освен това, получавате някои диаграми и графики за визуализация на данни.


Zakra

Темата на Zakra е стилна, модерна и отзивчива, която може да се използва за множество индустрии. Темата идва с няколко демонстрации, които варират от бизнес до демонстрации за електронна търговия. Можете също да използвате Zakra за създаване на личен или корпоративен блог. Темата е много гъвкава и включва великолепна заглавна област, където можете да добавите фоново изображение, заедно с призив за действие, който насочва посетителите към най-важната ви страница.

Освен това, има достатъчно място за представяне на това, което вашият бизнес може да предложи, както и възможност за показване на членовете на екипа, отзиви и лого на клиента. Темата на Zakra идва с поддръжка на плъгин за създаване на страници в Elementor и новия редактор на WordPress, Гутенберг. Също така, е готов за GDPR и може лесно да бъде персонализиран. Можете да зададете цвят на персонализирана марка, както и да избирате между няколко различни стила на Header-a. Други опции за персонализиране включват: общи опции за оформление и изобилие от опции за типография.


Hestia

В Hestia, премиум характеристиките са доста впечатляващи, като не е нужно да плащате нищо, за да я изтеглите и да я стартирате на вашия сайт WordPress. В началото темата има опростен, материален дизайн, за бързи настройки и красиви взаимодействия с потребителите. Отзивчивото оформление изглежда прекрасно на всички мобилни устройства, а многофункционалността гарантира, че всички видове бизнес могат да се възползват от него. Бих препоръчал темата за стартиращи или малки фирми, тъй като предоставя красива плъзгаща се зона за вашите промоции и обяснява с какво се занимава вашият бизнес. 


 

Flash

Темата на Flash WordPress е безплатна, гъвкава и напълно готова за вашите многофункционални нужди. Отзивчивата тема изглежда като идеалното решение за всеки бизнес, който се интересува от модерен и професионален уебсайт. Някои от основните характеристики включват вграден конструктор на плъзгане и пускане на страници, което е особено рядко при безплатни теми. Плъгинът Flash Toolkit се комбинира добре с  всички елементи на уеб сайта за по-удобен интерфейс. Това наистина е безплатна тема, пълна с премиум функции. Например: получавате над 11 персонализирани полета, а страницата “About” е готова за попълване с информация за вашата компания. Приспособлението за услуги използва икони и изображения за показване на вашите услуги, а логото може да бъде качено бързо.


Astrid

Темата на Astrid е прекрасен избор, ако търсите безплатна тема на WordPress с няколко бизнес елемента, които правят вашата компания да изглежда професионално. Цветовите опции и шрифтовете са безкрайни, дават ви възможност да намерите идеалните решения за брандиране. Освен това, изображението в Header-a е с пълна ширина и изглежда като нещо, което бихте намерили в платена тема. Това ви позволява да представяте снимки с висока разделителна способност, за да покажете на вашите клиенти вашите продукти. Персонализираните полета работят добре, а мощните опции за блог гарантират, че имате шанс да подобрите класирането на търсачките си и да се свържете с хора, които търсят безплатно съдържание. Впечатляващото бизнес оформление има поле за показване на хората от вашия екип, заедно с модул за блог. Можете дори да сдвоите тези услуги с икони, за да направите презентацията си по-визуална.


GreatMag

Списъкът с безплатни теми за WordPress няма да бъде пълен без споменаване на GreatMag. Това е идеалното решение за онези, които се опитват да направят лъскаво и удобно за потребителите списание, независимо от сферата, за която пишете. GreatMag е визуално фокусирана тема, с отзивчив дизайн и големи изображения, разпръснати по началната страница. Темата има бутони за социални медии и достъп до рекламно пространство, в случай че искате да спечелите малко пари от работата си. Темата включва няколко полета за организиране на статията на началната страница, а чрез Google Fonts, текстовете ви ще изглеждат добре.


Newsmag Lite

Ако търсите тема за вестник или списание, решението Newsmag Lite. Темата включва бутони за социални медии, което е нестандартно за много безплатни теми. Чрез нея можете да публикувате банерни реклами, за да печелите пари от дейността си. Менютата са напълно адаптивни, а категориите- добре организирани. Тази тема предлага четири стила на страниците на блога и работи на всички мобилни устройства.


Moesia

Moesia е красива тема на WordPress за всеки бизнес. Тя предлага единадесет, предварително зададени блока, които можете да поставите на началната си страница, за да създадете желания от вас сайт. Всеки от блоковете, които отиват на началната страница, има възможност да работи с паралакс фонове, което е чудесно за привличане на вниманието, когато хората посещават вашия сайт. Можете дори да зададете цветовете на фона на блоковете. Чрез страхотните анимации и ефекти и невероятното оформление на блога, темата създава вашето визуално присъствие на пазара.


Allegiant

По отношение на безплатните теми за WordPress, Allegiant се откроява по няколко причини. На първо място, темата има красив и модерен дизайн, с голям заглавен / плъзгащ модул и икони, за да подчертае най-популярните ви услуги или продукти. Изглежда страхотно за малки фирми, маркетингови агенции и други организации, които се интересуват от стилен уеб сайт. Пълният плъзгач на началната страница е първият елемент, който клиентите ви виждат. С него можете да коригирате слайдовете, за да показвате нови промоции, продукти или функции. Налични са няколко функционални блока за бързо вмъкване на информация за вашия бизнес на началната страница. Например, докато един от тях работи за споделяне на информация за вашия бизнес, друг показва изображения и текст, представящи вашето портфолио.

Един коментар на “12 от най-иновативните теми за WordPress

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *